Lægebesøg og ufrivillig afføring | maveguiden.dk
Diagnosticering af ufrivillig afføring

Diagnosticering af ufrivillig afføring

mIcon_doctorandpatient
mIcon_stetoscope

Hvis du lider af afføringsinkontinens, bør du søge læge. Din læge vil bl.a. spørge ind til dine symptomer og herudfra vurdere, hvad der vil være den optimale behandling. Følgende symptomer kan indikere ufrivillig afføring:

  • ufrivillig luftafgang
  • ude af stand til at holde på afføringen – du er nødt til altid at være i nærheden af et toilet

Derudover kan din læge spørge ind til dit afføringsmønster og din tarmpassagetid samt dine daglige rutiner – om du f.eks. har været ude at rejse, været syg eller lignende, ligesom du måske skal forklare, hvad du har spist på det seneste.

Hvad kan du selv gøre?

Det er en rigtig god idé at tage majstesten for at finde ud af, hvad din tarmpassagetid er. Du kan også anvende afføringsskalaen og udfylde et afføringsskema over en periode. Disse tre hjælpemidler kan give din læge nogle af de informationer, som er nødvendig for at stille en diagnose. Du kan også se nærmere på de 9 faktorer, som påvirker din tarmfunktion, f.eks. motion og kost. Læs mere om de 9 faktorer.

mIcon_faq

Spørgsmål og svar

Se de mere end 200 spørgsmål og svar om maveproblemer

Læs mere

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.