Behandling af ufrivillig afføring | maveguiden.dk
Behandling af ufrivillig afføring

Behandling af ufrivillig afføring

mIcon_checklist
mIcon_pills

Der er flere ting, du selv kan gøre, hvis du har ufrivillig afføring. Du bør først og fremmest forsøge at få faste afføringsvaner, og her kan det eksempelvis hjælpe at se på, hvad du spiser. Du bør undersøge, om din kost indeholder for mange kerner, da de ofte kan forværre problemet – og tjek samtidig, om du får fibre nok. Du bør også overveje, hvor meget – og hvilken slags – væske du får. Drik maks. 1,5 liter om dagen, og hold dig fra sød saft og sodavand. Vær også opmærksom på alkohol og øl, da det kan øge tarmbevægelsen.

Hvad kan du selv gøre mod afføringsinkontinens

Det er en rigtig god idé at tage majstesten for at finde ud af, hvad din tarmpassagetid er. Du kan også anvende afføringsskalaen og udfylde et afføringsskema over en periode. Disse tre hjælpemidler kan give din læge nogle af de informationer, som er nødvendig for at stille en diagnose. Du kan også se nærmere på de 9 faktorer, som påvirker din tarmfunktion, f.eks. motion og kost. Læs mere om de 9 faktorer.

Medicinsk behandling mod ufrivillig afføring

Det kan være nødvendigt med medicinsk behandling mod afføringsinkontinens, så tag til lægen, så du kan få den rette behandling. Årsagerne til ufrivillig afføring kan være komplekse, og derfor er det vigtig at have information om dit afføringsmønster og din tarmpassagetid med til lægen. F.eks. kan grunden til afføringsinkontinensen være forstoppelsesdiarré – her vil behandlingen være et afføringsmiddel, men årsagerne kan være mange, og behandlingen vidt forskellig. Tag derfor til lægen, så du kan får den rette behandling.

mIcon_faq

Spørgsmål og svar

Se de mere end 200 spørgsmål og svar om maveproblemer

Læs mere

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.