Ufrivillig afføring, afføringsinkontinens l Maveguiden.dk
Ufrivillig afføring

Ufrivillig afføring

Ufrivillig afføring kaldes også afføringsinkontinens. Tilstanden kan være akut eller kronisk og skyldes nedsat eller manglende evne til at kontrollere udskillelsen af afføring. Symptomer på ufrivillig afføring er bl.a., at afføringen kommer i utide, og at du ikke kan holde den tilbage. Afføringens konsistens kan være normal, hård eller tynd som vand, og du kan have afføringsinkontinens i mild, moderat eller svær grad.

Ufrivillig afføring hos voksne

Ufrivillig afføring forekommer i alle aldersgrupper – også hos voksne. Det er oftere kvinder end mænd, der bliver ramt, og hyppigheden for ufrivillig afføring stiger med alderen.

Hvor mange lider af afføringsinkontinens?

Afføringsinkontinens er et forholdsvis almindeligt problem i Danmark, og man regner med, at mindst 15-30.000 personer plages af ufrivillig afføring. I virkeligheden er der nok endnu flere, men da det kan være pinligt at tale om, er det nok ikke alle, der står frem med det. Du kan spørge vores brevkasse om afføringsinkontinens, det er helt anonymt. 


Endetarmrifter?

Har du fået rifter ved endetarmen pga. forstoppelse? Så kan Ac3 COMFORT hjælpe dig.

Læs mere

mIcon_faq

Spørg vores brevkasse

Få svar på dine spørgsmål om afføringsproblemer i vores brevkasse.

Gå til brevkassen

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Mylan-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.