Gode råd om fordøjelsen | maveguiden.dk
Gode råd

Gode råd


Der er flere ting, du selv kan gøre for at se, hvordan din fordøjelse fungerer. En af de ting, du kan gøre, er at teste din tarmpassagetid med majsprøven.  Prøven viser, hvor hurtigt din fordøjelsesproces går. Læs mere om majsprøven her.

Kosten

Din kost kan også være skyld i dine fordøjelsesproblemer. På Maveguiden har vi samlet en oversigt over de fødevarer, som typisk kan give oppustethed, mavekneb, forstoppelse og meget ildelugtende prutter. Se oversigten her.

Afføringsskalaen

Hvis du har afføringsproblemer, kan du anvende afføringsskalaen – eller afføringslinealen – som kan give dig et hurtigt overblik over, hvilken type afføring du har, og dermed også om du eksempelvis lider af forstoppelsesdiarré. Se afføringsskalaen her.

Den korrekte siddestilling

Det er ikke kun ved skrivebordet, du skal sidde korrekt – det er også noget, du skal tænke på, når du skal på toilettet. For med den korrekte sidestilling er det faktisk lettere at komme af med afføringen. Se den korrekte siddestilling her.  


mIcon_information

Det afslører din afføring

På vores afføringsskala kan du se, om der er tale om forstoppelse, forstoppelsesiarré eller diarré.

Læs mere

csm_dame_paa_toilettet_blaa_440e79a94a

Sidder du rigtigt på toilettet?

Den korrekte siddestilling gør det nemmere at komme af med afføringen.

Se den korrekte siddestilling

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.