Irriteret tyktarm | maveguiden.dk
Irriteret tyktarm

Irriteret tyktarm

Irriteret tyktarm, også kaldet irritabel tyktarm, er en lidelse, der forekommer hos omkring 15-30 % af den danske befolkning. Lidelsen rammer flere kvinder end mænd og viser sig ved mavesmerter, oppustethed og afvekslende afføringsmønster. Tilstanden opstår ofte i børnealderen eller i den unge voksenalder.  Egentlig bør man ikke tale om irriteret tyktarm, men irriteret tarm, da det har vist sig, at irritationen kan stamme fra hele fordøjelseskanalen og ikke kun fra tyktarmen. Læs mere om symptomerne på irriteret tyktarm.

Gener ved irriteret tyktarm mindskes med alderen

Irritabel tyktarm er en ufarlig tilstand, der typisk har perioder med flere eller færre gener og ofte lange perioder helt uden symptomer. Tilstanden kan blive bedre med alderen. Oplever du symptomer på irriteret tyktarm,  er det vigtig at komme til lægen for at udelukke andre sygdomme. Læs mere om, hvordan lægen stiller diagnosen irriteret tyktarm.

Brevkasse

I vores brevkasse kan du se, hvad vores ekspert i afføringsproblemer har fået af spørgsmål omkring irriteret tyktarm.

Til brevkassen

Oppustet mave?

Prøv at undgå luftproducerende kost f.eks. frø og kerner.

Læs mere

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Mylan-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.