Afføringsmidlet Glyoktyl® klysma l maveguiden.dk
Afføringsmidlet Glyoktyl® klysma

Afføringsmidlet Glyoktyl® klysma (docusatnatrium/glycerol)

Glyoktyl er et afføringsmiddel, der indføres i endetarmen. Det kan bruges mod forstoppelse og ved tarmtømning før operation og undersøgelser af tarmen.

Sådan anvender du Glyoktyl

Du skal bruge 1 tube i endetarmen ad gangen – gælder for både børn og voksne. Læg dig på venstre side med bøjede ben, tag beskyttelseshætten af tuben, før forsigtigt hele tubespidsen op i endetarmen, og pres langsomt alt indholdet ud af tuben. Hold tuben sammenklemt, imens du trækker tubespidsen ud. Bliv liggende lidt, så du holder væsken i tarmen så længe som muligt. Glyoktyl virker inden for 5-20 minutter. 

Ammende, gravide og Glyoktyl

Glykoktyl klysma kan anvendes af gravide og ammende.

Vigtig information

Brug kun Glyoktyl til børn under 2 år efter aftale med lægen. Hvis du bruger Glyoktyl til et barn under 3 år, skal du højst indføre den halve længde af tubens spids i endetarmen. Brug ikke Glyoktyl ved blokeret tarmpassage eller ved allergi over for et eller flere af indholdsstofferne. Brug ikke Glyoktyl dagligt gennem længere tid. 

ac3comfort-mod-anakloe-og-haemorider

Endetarmrifter?

Har du fået rifter ved endetarmen pga. forstoppelse? Så kan Ac3 COMFORT hjælpe dig.

Læs mere

mIcon_faq

Spørgsmål og svar

Se de mere end 200 spørgsmål og svar om maveproblemer

Læs mere

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.