Afføringsmidlet Moxalole | maveguiden.dk
Afføringsmidlet Moxalole®

Afføringsmidlet Moxalole® (macrogol 3350)

Moxalole er et middel til behandling af kronisk forstoppelse eller til opløsning af hård og indeklemt afføring (faecal impaction), som er konstateret af lægen. 

Moxalole er et pulver, som du skal opløse i et lille glas vand og drikke – det smager mildt og friskt af citrus. Du kan også opløse det i saft eller juice. Pulveret virker ved at binde vand til tarmindholdet, som bliver blødgjort og lettere at komme af med, og det forstyrrer ikke kroppens normale salt- og væskebalance. Læs mere om afføringsmidler, der virker på tarmindholdet.  

Hvor meget Moxalole skal jeg tage?

Den sædvanlige dosis mod forstoppelse er ét brev 1-3 gange fordelt over døgnet. Brevene vejer næsten ingenting og er nemme at have med sig. Brevets indhold røres op i 125 ml vand, svarende til et lille glas, og virkningen indfinder sig typisk efter 12-24 timer. Dosis kan nedsættes efter et par dage. Hvis du stadig er forstoppet, kan du fortsætte med tre doser i døgnet i op til to uger. Der er direkte sammenhæng mellem dosis og virkning, så det er nemt for dig at finde den helt rigtige dosis. Hvis du ligefrem får tynd mave, har du taget for meget.

OBS! Vær opmærksom på, at du bør drikke 1–1,5 l væske i løbet af dagen, for at Moxalole virker efter hensigten. 

Moxalole - børn, ammende og gravide

Børn under 12 år, gravide og ammende bør ikke bruge Moxalole, medmindre det er aftalt med lægen.

Hvor længe skal jeg tage Moxalole?

Varigheden af en normal behandling med Moxalole er to uger. Hvis du herefter stadig har problemer, skal du tage en snak med din læge. Det kan være, at dosis skal øges, eller at du skal undersøges nærmere med henblik på en anden behandling. Mennesker med kronisk forstoppelse kan have behov for længerevarende behandling.

Ved opløsning af hård og indeklemt afføring, som har hobet sig op i endetarm og tyktarm (faecal impaction), bør du som voksen tage 8 breve dagligt – over en periode på 6 timer. Du kan opløse et brev pulver ad gangen i et lille glas vand, saft eller juice (125 ml) eller alle 8 breve i 1 liter vand. Opløsningen kan opbevares i køleskabet. Hvis du har nedsat hjerte-kar-funktion, bør du fordele dosis, så du højst får 2 breve i timen.

Hvornår må jeg ikke anvende Moxalole?

Brug ikke Moxalole, hvis du har tilstopning af tarmen, hul i tarmen, alvorlig betændelse i tarmen såsom colitis ulcerosa eller Morbus Crohn, tarmslyng eller toksisk megacolon (sygelig udspilning af tarmen). Du bør heller ikke bruge Moxalole, hvis du er overfølsom over for et eller flere af indholdsstofferne.

Undgå at tage Moxalole dagligt over en længere periode. Kontakt lægen med det samme, hvis du bliver svag, stakåndet, meget tørstig med hovedpine eller får opsvulmede ankler.

Bivirkninger ved Moxalole

Bivirkninger ved Moxalole kan være kvalme, mavepine, mavekramper, rumlen i maven, luft i maven og tarmene, diarré og opkastning.


glad-sur_mund

Gode råd mod forstoppelse

Vi har samlet en tække gode råd til, hvad du selv kan gøre, hvis du har fået forstoppelse.

Læs mere

glad_mave

Spørgsmål og svar

Specialsygeplejerske Gerd Johnsen har svaret på mere end 200 spørgsmål omkring maveproblemer.

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.