Årsager til forstoppelse l Maveguiden.dk
Årsager til forstoppelse

Årsager til forstoppelse

Find årsagen til din forstoppelse ved hjælp af ’De 9 faktorer’. Der er ni faktorer, som påvirker tarmfunktionen og kan forårsage forstoppelse. Da forstoppelse kan have flere årsager, er det vigtig at se på de forskellige muligheder, før du begynder en behandling.

Der er ni faktorer, som påvirker fordøjelsen og tarmfunktionen: kost, medicin, tarmvævet, motion, væske, passageforhold, miljø, tarmbevægelser og bækkenbunden. Så hvis du har problemer med maven, bør du se på, om en eller flere af disse faktorer kan være årsagen.

Læs mere om de 9 faktorer. 

Andre årsager til forstoppelse

Forstoppelse kan i nogle tilfælde skyldes andre lidelser. Forstoppelse er eksempelvis et udbredt problem for mennesker, der lider af irriteret tyktarm. Der findes flere måder at håndtere symptomerne på – motion og regelmæssige toiletbesøg hjælper ofte. Læs mere om behandling af irriteret tyktarm.  
Forstoppelse kan desuden opstå efter indtagelse af lægemidler eller optræde i forbindelse med nerve- eller stofskiftesygdomme. Samtidig kan et længere sengeleje, f.eks. i forbindelse med en hospitalsindlæggelse, give forstoppelse, da man ikke kommer op og bevæger sig.

glad_mave

Spørgsmål og svar

Specialsygeplejerske Gerd Johnsen har svaret på mere end 200 spørgsmål omkring maveproblemer.

mIcon_pilljar

Afføringsmidler

Afføringsmidler virker på forskellige måder f.eks. på tarmbevægelserne eller lokalt.

Læs mere

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.