Symptomer på endetarmsrifter (fissurer) | maveguiden.dk
Symptomer på endetarmsrifter

Symptomer på endetarmsrifter

Endetarmsrifter opstår som regel pga. forstoppelse, og de typiske symptomer er:

  • smerter og svie ved afføring
  • lille stribe blod på toiletpapiret ved afføring

Den ubehagelige fornemmelse fortsætter som regel i nogle timer efter hver afføring, men aftager herefter. Der kan også være blod på selve afføringen, ligesom der ofte er væske, kløe og hævelse omkring endetarmsåbningen. Se, hvordan du kan lindre gener pga. rifter i endetarmen.

Kronisk analfissur

Hvis denne tilstand bliver ved – og evt. forværres – over de næste 6 uger, anses analfissuren som kronisk, og du vil formentlig opleve tiltagende smerter og blødning. Tag til lægen, hvis rifterne i endetarmen ikke heler af sig selv.

Hvornår bør jeg søge læge?

Hvis du oplever blødning i forbindelse med afføring, bør du altid søge læge for at være sikker på, der ikke er tale om andre og mere alvorlige årsager til dine symptomer.

racermave

Hård afføring?

Hård knoldet afføring er et af de typiske tegn på forstoppelse.

Læs mere

mave_illustration_dansk

Hvad er din tarmpassagetid?

Tarmpassagetiden er den tid det tager at fordøje din mad. Det kan være nyttigt at vide, hvad din passagetid er, hvis du lider af afføringsproblemer.

Læs mere

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.