Gode råd mod endetarmsrifter (fissurer) | maveguiden.dk
Gode råd mod endetarmsrifter

Gode råd om endetarmsrifter

Du kan selv gøre dit til at styrke huden ved endetarmsåbningen og hindre, at der dannes rifter.

  • Du kan både behandle og forebygge forstoppelse ved at ændre din kost. Du skal spise fiberrigt og huske at drikke rigeligt med væske. Læs mere om forstoppelse og kost. 

  • Du kan indføre ”sunde” toiletvaner. Undgå at holde på afføringen for lang tid, og prøv at gøre toiletophold så kortvarige som muligt. Se, hvordan du får den korrekte siddestilling på toilettet

  • Du bør indarbejde en god hygiejne omkring endetarmsåbningen. Du kan eksempelvis reducere tørheden i huden med en fugtighedscreme, og hvis du har hård afføring, kan det hjælpe at smøre med en blød creme, lige før du har afføring. Brug en mild sæbe, men undgå for stort brug, da dette øger sårbarheden.

  • Prøv med et varmt sædebad i mindst 15 minutter 3-4 gange om dagen samt efter hver afføring. Det vil gøre lukkemusklen mindre stram og lindre symptomerne.

mIcon_checklist

Tjek dit afføringsmønster

Du kan anvende afføringsskalaen og afføringsskemaet til at tjekke dit afføringsmønster.

Læs mere

ac3comfort-mod-anakloe-og-haemorider

Endetarmsgener

Ac3 COMFORT virker ved, at neutralisere skadelige bakterier, og fremmer den naturlige helingsproces. Derudover giver gelen direkte lindring gennem sine kølende og smørende egenskaber.

Læs mere

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.