Behandling af endetarmsrifter (fissurer) | maveguiden.dk
Behandling af endetarmsrifter

Behandling af endetarmsrifter

Når man behandler endetarmsrifter, er fokus på at få riften til at gro sammen og på den måde lindre generne – og samtidig skal behandlingen gerne forebygge nye rifter. Se, hvilke håndkøbsmidler som kan lindre dine endetarmsgener.

Behandling mod endetarmsrifter hænger sammen med forstoppelse

Endetarmsrifter skyldes ofte forstoppelser, og derfor vil behandling også ofte være for forstoppelse. Er der tale om en kortvarig og overfladisk endetarmsrift, behandler man typisk med omlægning af kosten eller evt. med et afføringsmiddel. Derudover kan en grundig rengøring efter afføring samt fugtighedscreme eller lokalbedøvende salve også hjælpe. Se, hvordan du kan lindre dine endetarmsgener.

Hvornår bør jeg gå til lægen?

Gå til lægen, hvis du finder blod i din afføring eller ved endetarmen. Tag også til lægen, hvis du er i tvivl om, hvorfor du har fået endetarmsrifter, eller hvis dine endetarmsrifter ikke heler af sig selv.

ac3comfort-mod-anakloe-og-haemorider

Endetarmsgener

Ac3 COMFORT virker ved, at neutralisere skadelige bakterier, og fremmer den naturlige helingsproces. Derudover giver gelen direkte lindring gennem sine kølende og smørende egenskaber.

Læs mere

mIcon_checklist

Tjek dit afføringsmønster

Du kan anvende afføringsskalaen og afføringsskemaet til at tjekke dit afføringsmønster.

Læs mere

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.