Rift i endetarmen (fissur) | maveguiden.dk
Rift i endetarmen (fissur)

Rift i endetarm (fissur)

Endetarmsrifter, også kaldet fissurer, er sår eller revner i slimhinden i den yderste del af endetarmsåbningen. De opstår ofte som følge af forstoppelse og giver besvær i form af smerter og blødning. Smerterne kan give krampe i lukkemusklen i endetarmen, hvilket nedsætter blodforsyningen til revnen, som derved er længere tid om at hele. Den manglende heling betyder yderligere smerte og flere kramper, og du er dermed havnet i en ond cirkel, som kan være svær at bryde. Se, hvilke midler som kan lindre svie pga. rifter ved endetarmen.

Hvem får typisk rifter ved endetarmen?

Analfissur er en forholdsvis udbredt lidelse, som både forekommer hos børn og voksne. Den kan både optræde som et enkelt tilfælde, men også vende tilbage gang på gang. Revner kan opstå akut og vare i måneder eller år. Omkring 90 % af revnerne heler dog i løbet af 6 uger, men hvis dette ikke sker, betragtes revnen som kronisk, og der vil typisk dannes arvæv på kanterne, som har svært ved at vokse sammen. Kronisk analfissur med vedvarende rift og smerter ses især hos voksne. Tag til lægen, hvis du er i tvivl om, du har fået en revne i endetarmen, eller hvis den ikke heler.

racermave

Hård afføring?

Hård knoldet afføring er et af de typiske tegn på forstoppelse.

Læs mere

ac3comfort-mod-anakloe-og-haemorider

Endetarmsgener

Ac3 COMFORT virker ved, at neutralisere skadelige bakterier, og fremmer den naturlige helingsproces. Derudover giver gelen direkte lindring gennem sine kølende og smørende egenskaber.

Læs mere

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.