Symptomer på | maveguiden.dk
Symptomer på hæmorider

Symptomer på hæmorider

Hæmorider opstår i endetarmen, og de kan enten sidde udvendigt eller indvendigt. Det er ikke usædvanligt, at symptomerne ved hæmorider kommer og går. 


Typiske symptomer på hæmorider er:

Blødninger fra endetarmen

De kommer ofte i forbindelse med afføring, og der kan være tale om både dryppende blod eller blod, som sprøjter ned i toilettet. Dette symptom ser man oftest ved mindre hæmorider, som umiddelbart kan være svære at få øje på. Hvis du oplever blødning fra endetarmen, er det vigtigt, at du søger læge og får undersøgt årsagen til blødningen.

Udposninger i endetarmen

Bulerne kan enten selv forsvinde, ved at de trækker sig tilbage, eller de kan lade sig proppe ind efter afføring. De indvendige hæmorider kan du ikke mærke. Jo større hæmoriderne er, des mere generende vil udposningerne være.

Smerter især ved afføring

Det gælder særligt for større hæmorider, som også kan medføre analkløe, irritation og hygiejneproblemer. Se, hvordan du kan lindre endetarmsgener.

Følelse af ufuldstændig udtømning

En fornemmelse af, at der er fugtigt omkring endetarmsåbningen samt en fornemmelse af ikke at få al afføringen ud, når man er på toilettet.

ac3comfort-mod-anakloe-og-haemorider

Endetarmsgener

Ac3 COMFORT virker ved, at neutralisere skadelige bakterier, og fremmer den naturlige helingsproces. Derudover giver gelen direkte lindring gennem sine kølende og smørende egenskaber.

Læs mere

mIcon_information

Det afslører din afføring

På vores afføringsskala kan du se, om der er tale om forstoppelse, forstoppelsesiarré eller diarré.

Læs mere

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.