Behandling af hæmorider | maveguiden.dk
Behandling af hæmorider

Behandling af hæmorider

Der findes flere former for behandling af hæmorider, og de afhænger af størrelsen, og hvor de sidder. Hvis du mistænker, at du har fået hæmorider, så tag til lægen, så du er sikker på, at der ikke er tale om en anden sygdom. Behandlingen af hæmorider afhænger af de gener, du oplever – og evt. af, hvad din læge finder. 

Hæmoridecreme eller salve

Har du fået en hæmoride, kan du lokalbehandle med en salve, som får blodårerne til at trække sig sammen. Salven dæmper også betændelse, lindrer ubehaget og mindsker kløen. Den skal smøres på 2-3 gange dagligt i 1-2 uger. En sådan salve er typisk mere effektiv end en stikpille, da stikpiller hurtigt forsvinder ind i endetarmen og forbi det område, hvor de skal virke.

Elastik

Man behandler ofte mellemstore hæmorider ved at sætte en stram elastik omkring ”halsen” på hæmoriden. Herved fjerner man blodforsyningen til hæmoriden, så den visner og falder af i løbet af 1-2 uger. Denne behandling er vellykket hos omkring 80 %.

Operation af hæmorider

En kirurgisk behandling af hæmorider kommer normalt kun på tale ved genstridige hæmorider, som du måske forgæves har prøvet at komme af med over flere omgange.


ac3comfort-mod-anakloe-og-haemorider

Endetarmsgener

Ac3 COMFORT virker ved, at neutralisere skadelige bakterier, og fremmer den naturlige helingsproces. Derudover giver gelen direkte lindring gennem sine kølende og smørende egenskaber.

Læs mere

racermave

Hård afføring?

Hård knoldet afføring er et af de typiske tegn på forstoppelse.

Læs mere

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.