Hvorfor får man hæmorider | maveguiden.dk
Årsager til hæmorider

Årsager til hæmorider

Forstoppelse er ofte årsagen til hæmorider

Der findes ikke et entydigt svar på, hvorfor hæmorider opstår. Men man ved, at hæmorider ofte opstår som følge af et øget tryk i blodårerne, der fragter blodet tilbage til hjertet (venerne). Det er eksempelvis forklaringen på, hvorfor gravide ofte er generet af hæmorider. Hjertet er nemlig på overarbejde under en graviditet, hvor det – i uge 26 – skal pumpe ca. 40 % mere blod rundt i minuttet.

Hvorfor får man hæmorider?

Hæmorider opstår som regel på grund af tilstande, som øger trykket i blodårerne, f.eks.:

  • kraftigt pres ved afføring
  • forstoppelse
  • graviditet
  • langvarigt stående og tungt kropsarbejde

Hæmorider forekommer dog i mange tilfælde helt uden, at nogen af de ovennævnte faktorer er i spil. Hvis du mistænker, at du har fået hæmorider, så tag til lægen, så du kan få konstateret, at der ikke er tale om andre sygdomme.

mave_illustration_dansk

Hvad er din tarmpassagetid?

Tarmpassagetiden er den tid det tager at fordøje din mad. Det kan være nyttigt at vide, hvad din passagetid er, hvis du lider af afføringsproblemer.

Læs mere

ac3comfort-mod-anakloe-og-haemorider

Endetarmsgener

Ac3 COMFORT virker ved, at neutralisere skadelige bakterier, og fremmer den naturlige helingsproces. Derudover giver gelen direkte lindring gennem sine kølende og smørende egenskaber.

Læs mere

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.