Hæmorider | maveguiden.dk
Hæmorider

Hæmorider

I den nederste del af endetarmen, i den såkaldte analkanal, er der små knuder bestående af bindevæv og blodkar (vener). Når disse knuder forstørres, ofte på grund af et øget tryk, kaldes de for hæmorider. Det øgede tryk i blodkarrene opstår ofte i forbindelse med f.eks. forstoppelse, graviditet og fødsel.

Indvendige og udvendige hæmorider

Hæmorider kan forekomme både inden for lukkemusklen – kaldet indvendige hæmorider – og i selve endetarmsåbningen – kaldet udvendige hæmorider. Læs mere om symptomer på hæmorider.

Hvor mange har hæmorider?

Omkring 20 % af alle danskere i 40-års-alderen har haft hæmorider, og forekomsten øges med alderen. Det er oftere kvinder end mænd, der får hæmorider.
Hæmorider kan være meget besværlige og give symptomer som analkløe, irritation, blødning og smerter, men de er helt ufarlige. Læs mere om, hvad årsagerne til hæmorider er.


Hård afføring?

Hård knoldet afføring er et af de typiske tegn på forstoppelse.

Læs mere

Endetarmsgener

Ac3 COMFORT virker ved, at neutralisere skadelige bakterier, og fremmer den naturlige helingsproces. Derudover giver gelen direkte lindring gennem sine kølende og smørende egenskaber.

Læs mere

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Mylan-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.