Analkløe | maveguiden.dk
Analkløe

Analkløe

Analkløe kaldes også endetarmskløe og er kløe omkring endetarmsåbningen, som kan opstå i selve anus eller i den omgivende hud. Analkløe er ofte meget intens og medfører en meget stærk trang til at klø, hvilket kan være både upassende, flovt og ubehageligt. Kløen kan skyldes manglende hygiejne, men både hæmorider, revner, børneorm og overdreven hygiejne kan også være årsag til generne. Få information om, hvordan du kan lindre analkløe.

Hvem bliver ramt af kløe ved endetarmen?

Analkløe er almindeligt forekommende hos både børn og voksne, og generne opstår ofte om natten, når det er varmt og lidt fugtigt. Derudover kan bestemte ting medvirke til at forværre lidelsen – det kan f.eks. være at sidde ned, svede, anvende undertøj lavet af bestemte tekstiler og lignende. Læs mere om årsagerne til endetarmskløe. 

mIcon_checklist

Tjek dit afføringsmønster

Du kan anvende afføringsskalaen og afføringsskemaet til at tjekke dit afføringsmønster.

Læs mere

ac3comfort-mod-anakloe-og-haemorider

Endetarmsgener

Ac3 COMFORT virker ved, at neutralisere skadelige bakterier, og fremmer den naturlige helingsproces. Derudover giver gelen direkte lindring gennem sine kølende og smørende egenskaber.

Læs mere

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.