Endetarmsgener | maveguiden.dk
Endetarmsgener

Endetarmsgener

Langt de fleste danskere i alle aldersgrupper oplever på et tidspunkt i deres liv at have gener i endetarmen – og det gælder for både mænd og kvinder. Det er sjældent noget, som man taler højt om. Som regel er det helt ufarligt, men det kan være stærkt generende i hverdagen og forårsage flere smerter. Hvis det er et vedvarende problem, kan det være med til at forringe livskvaliteten. De mest almindelige endetarmsgener er hæmorider, revner og analkløe, som kan opstå f.eks. pga. forstoppelse, irriteret tyktarm, ufrivillig afføring eller diarré.

Hvordan bliver du fri for gener i endetarmen?

Gener i endetarmen går i mange tilfælde over af sig selv, særligt hvis du kan fjerne årsagerne såsom forstoppelse eller diarre. Du kan derfor gøre mange ting for selv at hjælpe dit fordøjelsessystem på rette vej.

  • Indfør gode toiletvaner – regelmæssighed, ro og god tid er alfa og omega 
  • Sid korrekt på toilettet  
  • Dyrk motion hver dag – f.eks. lange gåture
  • Spis mad med flere fibre i, og husk at drikke rigeligt med væske 
  • God hygiejne omkring endetarmen

Kontakt din læge, hvis du har gener i endetarmen over en længere periode. Oplever du blod i afføringen, skal du også kontakte din læge. Der findes midler mod gener i endetarmen i håndkøb og på recept. Se, hvilke produkter som kan lindre endetarmsgener.


ac3comfort-mod-anakloe-og-haemorider

Endetarmsgener

Ac3 COMFORT virker ved, at neutralisere skadelige bakterier, og fremmer den naturlige helingsproces. Derudover giver gelen direkte lindring gennem sine kølende og smørende egenskaber.

Læs mere

mIcon_faq

Spørgsmål og svar

Se de mere end 200 spørgsmål og svar om maveproblemer

Læs mere

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.