Behandling af diarré | maveguiden.dk
Behandling af diarré

Behandling af diarré

mIcon_pills
mIcon_pilljar

Når du skal behandle diarré, kan du vælge blandt flere typer af diarrémidler med forskellig virkning. Nogle diarrémidler indtages som kapsler eller tabletter, andre som dråber eller fiberdrys. Det er vigtigt, at du vælger et diarrémiddel, som virker på årsagen til din diarré. I nogle tilfælde kan det være en fordel at kombinere diarrémidler, f.eks. et middel, der virker på tarmindholdet, og et andet, der virker på tarmbevægelserne. Spørg din læge til råds, eller forhør dig på apoteket.

Hvilket diarrémiddel skal jeg vælge?

Denne afføringsskala kan hjælpe dig med at bestemme typen af din afføring, så du kan vælge den rette behandling af din diarré:

Akut diarré med vandtynd afføring

Hvis du har type 7 – akut diarré med meget vandtynd afføring – kan du anvende diarrémidler, der hæmmer tarmbevægelserne. Læs mere om diarrémidlerne her.

Akut diarré med type 6 eller 7 afføring

Hvis du har fået akut diarré med afføringstype 6 eller 7, kan du anvende diarrémidler, der virker på tarmindholdet. Læs mere om diarrémidlerne her.

Diarré på grund af antibiotika

Hvis du har fået diarré i forbindelse med en antibiotikabehandling, kan du anvende tarmfloramidler. Læs mere om tarmfloramidlerne her.

Sådan indtager du bedst diarrémidler

Du skal indtage dit diarrémiddel jævnt fordelt over døgnet, og gerne før eller under måltider. Se anbefalet dosis og tidspunkt for indtagelse på emballagen eller indlægssedlen.

Spørg din læge eller apotek til råds omkring diarrémidler. Gå til lægen, hvis du har diarré længere end 2-5 dage. 

racermave

Gode råd mod diarré

Vi har samlet en række gode råd omkring diarré f.eks. om skånekost og hvad du kan drikke.

Læs mere

glad_mave

Spørgsmål og svar

Specialsygeplejerske Gerd Johnsen har svaret på mere end 200 spørgsmål omkring maveproblemer.

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.