Diarré og tynd mave l Maveguiden.dk
Diarré

Diarré

Diarré defineres som tre eller flere tynde afføringer pr. dag eller en øget mængde afføring – over 200 gram – pr. døgn. Diarré er en af de mest almindelige sygdomme på verdensplan, og den er som regel forårsaget af enten en virus eller bakterier. Den flydende afføring, som er kendetegnende for diarré, skyldes en for hurtig tarmpassage eller mangelfund optagelse af vand og salt i tyktarmen. Læs mere om symptomerne på diarré.

Hvem kan blive ramt af diarré?

Alle kan blive ramt af diarré, både børn og voksne. Diarré, eller tynd mave i daglig tale, går oftest over af sig selv – i cirka 95 % af tilfældene – og kræver sjældent udredning eller behandling. Læs mere om årsager til diarré og behandling af diarré.

Akut diarré og kronisk diarré

Man inddeler diarré i to kategorier: akut diarré og kronisk diarré. Akut diarré har en varighed på maks. to uger, og kronisk diarré varer to uger og derover. Både akut og kronisk diarré forekommer hyppigt i den danske befolkning. Omkring 4 ud af 100 danskere har kronisk diarré af ukendt årsag.

Diarré og livskvalitet

Udover at diarré påvirker kroppen negativt rent fysisk, kan længerevarende diarré være ødelæggende for det sociale og seksuelle liv. For mange mennesker betyder det nedsat trivsel og livskvalitet.


mIcon_intimacy

Endetarmsgener pga. diarré

Diarré kan irritere huden omkring endetarmen. Se hvilke midler som kan lindre analkløe og irritation.

Læs mere

racermave

Gode råd mod diarré

Vi har samlet en række gode råd omkring diarré f.eks. om skånekost og hvad du kan drikke.

Læs mere

viatris_logo

Du forlader Allergiguiden.dk

Ved at klikke på "Fortsæt" nedenfor, forlader du dette Viatris-tilknyttede websted for at komme frem på et tredjepartswebsted, der udelukkende er ansvarligt for dets indhold.